26 Aralık 2009 Cumartesi

NİÇİN CSS ?

Gerçekte web tasarımına ilgi duyanlar için CSS yi cazip kılacak pek çok gerekçe var:

1-) Daha çok yetenek : CSS , sayfaya HTML ile verilemeyen pek çok niteliği kazandy'rabiliyor.Örne?in görsellik bakımından A etiketine HTML ile kazandırılabilecek tek nitelik yazının normalde , aktif iken ve ziyaret edildikten sonraki yazı rengini belirleyebilmekten ibaret olduğu halde CSS ile sanki tabloymuş gibi kenarlık eklenebiliyor , bu kenarlıklar tek tek şekillendirilip renklendirilebiliyor , zeminine renk veya resim eklenebiliyor , rollover efectleri hazırlanabiliyor , yazıya zoom yapılabiliyor vs.

2-) Daha az emek ve zaman : CSS ile sadece sayfa içinde değil tüm sitedeki etiketler tek bir komut kullanılarak biçilendirilebilir.Örneğin kullandığımız tüm başlıkların aynı biçimde olmasını istiyorsak her sayfanın "head" bölümüne başlığın şekillendirildiği .css uzantılı dosyaya link koyarak sitedeki tüm başlıkları şekillendirebiliriz.

3-) Daha az boyut : Yukarıda söylediğimiz bu imkan her etiketi her defasında ayrı ayrı şekillendirmekten bizi kurtardığı için sayfanın boyutunun azalmasına da yardımcı olur.

Çetin OFLAMAZ

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 yorum:

Yorum Gönder